woensdag 2 november 2011

ALLERZIELEN


Zie sfeerbeeld over Allerzielen.

IN MEMORIAM MARGUERITE STEVENS

Wij ontvingen het overlijdensbericht van Mevr. André De beuckelaere - Stevcens Marguerite overleden op 29 oktober in de ouderdom van 91 jaar, lid vcan de Hospitaliteit O.L. V. van Groeninghe.
Zij werd op 4 november te Adinkerke begraven. De voorganger-celebrant wees op de meer dan 30jaar deelname aan de Lourdesbevaart als ziekenhelpster en leidde zijn homilie in met het verhaal van de verschijningen van Maria aan Bernadette en de Lourdessymboliek die Marguerite zo heeft aangesproken nl. een licht zijn en een bron zijn van hoop in duistere momenten bij de mensen. 
De mis werd opgeluisterd met heel wat Marialiederen. Zie hieronder de originele tekst op het bidprentje over de kaars.
Klik er op voor vergroting.




Marguerite is nog door weinige leden van onze ziekendienst gekend, haar inzet en inleving in de ziekendienst dateert nog van in de jaren '70 - '80. Eerst vergezelde zij vele jaren haar man- brankardier, nadien begeleide zij hem als zieke en na zijn voverlijden is Marguerite blijven meekomen om de zieken te vergezellen, wellicht tot in 1994 ( zie foto tijdens de ziekenzalving.. Het past dat wij toch na al die jaren haar niet vergeten en haar indachtig zijn zoals ook onze andere
overleden vrienden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten