woensdag 30 januari 2008

In Memoriam Trees François




                                         



Hierbij blijken van medeleven


  • Veel liefs, Trees.

    Ik zie je nog, in december laatst, staan aan de lift van het zorgcentrum H.Hart tot afscheid zwaaien. Je was zo lief voor het bezoek en het was alsof je met ons mee wou gaan.
    Wij zouden nog komen “ nieuwjaren” met een bloemetje, een pralientje of een pintje samen met Raymond in de bar.

  • Het was een laatste vaarwel aan de lift. Wij weten echter dat jij nu met de lift hoger op gestegen zijt. Wellicht waar niets anders meer is dan pure liefde, pure vriendschap, puur geluk.

    Je blijft in onze herinnering als een schat van een vrouw met wie wij zovele goeie momenten hebben beleefd, aan wie we hebben geleerd trouw en dienstbaar te zijn in de ziekendienst.

  • Met het kameraadschap van het “Après Lourdes” vormden we een clubje met collega’s te Kortrijk, Roeselare, Leuven, Tielt, Koksijde, ook met de zieken en hun helpers bleef jij bekommerd..

  • Je was een tof en soms guitig gezelschap op reis en tijdens de stageperiode in de Hospiltalité te Lourdes en in het Acceuil St-Frai
    Dank voor al die mooie belevenissen.
    Moge je glimlach, je warme handdruk, je lieve zoenen nu eeuwig zijn.

  • Germain en Mia Dierynck-Versavel





  • Als we volgende week in Lourdes zijn zullen we zeker Thérèse niet vergeten! Zij die haar hart bij de grot verloren had, werd zeker al door de Dame van Massabielle in de hemel verwelkomd.
    Met medeleven voor Raymond, genegen,
    Robrecht De Gersem




  • Dag Germain,
    Bedankt voor de informatie. Ja het was een goed mens. Ik heb een aantal jaren met haar en haar man Raymond mogen samenwerken in de Foyer. Overigens is zij ook nog lid van het Conseil van St. Frai geweest.


  • Frans Veugen



  • Dag Germain,
    Veel dank voor deze mooie "in memoriam" van onze dierbare Trees François.Een medezuster van mij zou die ook zeer graag op haar pc hebben. Kunt gij dat ook niet mailen naar Maurice Vanheule, aalmoezenier van haar tijd,die haar zeer waardeerde.
    Met veel dank voor uw inzet voor onze lieve Trees.
    Zr. Thérèse



  • Dank voor het bericht. Ik gedenk zeker Mevr. Thérèse in mijn eucharistieviering. Wil mijn medeleven uitdrukken bij de familie François.
    Het zal me waarschijnlijk - helaas - niet mogelijk zijn om op de uitvaart aanwezig te zijn, omdat ik juist op dat ogenblik dienst heb in de Clarissenkerk, waarvoor uiterst moeilijk vervanging te vinden zal zijn. Ik zal toch eens uitkijken of het wel kan.
    Maria Lichtmis, een sprekende datum om haar uitgeleide te doen.


  • E.H. Jozef Decoene






    • Wij hebben het geluk gehad Trees te mogen leren kennen en waarderen in de Lourdes-context.Zij was gepakt door de Lourdes-microbe en met een onblusbaar entoesiasme,een totale overgave en een eeuwige glimlach heeft zij zich vijftig jaar lang ingezet voor de medemens, vooral voor zieken en zorgdragers.Zij was een vrouw met een groot hart , rijk aan dienstbaarheid enchristelijke caritas.Dankbaar bewaren wij zoveel mooie herinneringen aan haar in ons hart.En wij bidden om sterkte voor haar lieve man, Raimond.


    Raf en Agnes De Keyser-Roelens








    • Al onze eenheid, Germain,
      met het gebeuren bij Thérèse François.
      We gedenken haar in onze Requiemmis
      op maandagavond 4 februari om 18 uur
      in onze Sarephtakapel, Ezelstraat 26, 8000 Brugge.
      Tijdens die concelebratie
      zullen we haar naam en leeftijd luidop vermelden.
      We bidden ook bijzonder voor haar familie
      en heel het Lourdesgebeuren.

      Pater Reimond Hoornaert






    • Germain en Mia, ik wil mij verontschuldigen vo de begrafenis van Mevrouw François Thérèse. Hier in Brugge is er de begrafenis van E.H.Denaux ook zaterdag. Doch ik zal de overleden speciaal gedenken. Dank u wel dat jullie het mij lieten weten.


    zr. Christiane Vantieghem







    • Ik kan niet aanwezig zijn op de begrafenis maar stuurde een deelneming aan Raymond en familie.Trees zal in onze herinneringen blijven voortleven als de steeds superbezorgde vrouw die met tedere en zachte woorden en daden iedereen en vooral de zieken ten dienste stond.Haar laatste levensmaanden waren voor haar een ellendige situatie geworden...Als je leven één lange lijdensweg wordt is sterven misschien toch een bevrijding.Hoplijks wordt Raymond nu goed opgevangen want zijn toestand is meer dan triestig.


    Ignace Debaene







    • UITVAARTDIENST TREES

      Met ruim dertig vrienden van Trees en van de Hospitaliteit van Vlaanderens Bedevaarten waren wij aanwezig op de uitvaart, een mooie en serene dienst. Echt zoals onze dierbare het had gewenst.

      Vooraan stond haar grote foto met haar innemende glimlach, nog steeds.
      Aandoenlijk werd zij de kerk binnengedragen door haar zo geliefde kleinzonen.
      Op O.L.Vrouw Lichtmis stelde de celebrant de viering in het teken van het licht: Thérèse was voor haar familie, haar omgeving, haar taak in de ziekendienst als een verhelderend licht,een blij gezicht, een helpende hand geweest.
      Op haar was bijzonder ook van toepassing de lezing uit het boek De Prediker: Er is een tijd…
      Heel sereen speelde het orgel na de homilie het “Te Lourdes” en ietwat informeel maar heel intens werd voor de vredeswens gezamenlijk het Weesgegroet gebeden, aandoenlijk speelde Luc op zijn saxofoon zijn serenade en las dochter Martine een prachtige afscheidsbrief.
      Ook Raymond was er stilletjes bij.
    • Voor de vrienden van Vlaanderens Bedevaart was het weer een dag waarop wij ons zo vriendschappelijk verenigd voelden in verdriet en in vreugd. Een beetje vreugd omdat wij zo mooie mensen kennen als ons zonnetje Trees.
      Zeker zullen wij Trees op onze Meibedevaart bij Maria nog herdenken.


    Germain.