woensdag 19 juni 2013

Dokter Jan Coornaert

 

Op 16 juni 2013 overleed Dokter Jan Coornaert.                           Jan was méér dan dokter. Hij was voor de zieken op bedevaart hun vriend en metgezel. In de ziekendienst was hij een medewerker vol temperament met zijn gestalte, zijn spreken, zijn vaderlijke bezorgdheid en kameraadschap onder de medewerkers. Hij was als een brancardier onder de brancardiers en als een patroon voor de verpleegkundigen die hij behoedde voor het te zware werk.
                                                                                            Op zaterdag 22 juni werd hij in de kerk van Desselgem door enkele vrienden tijdsgenoten in de ziekendienst piëteitsvol herdacht.    E.HH. Antoon Stragier en Paul Depuydt, dirtecteur en gewezen directeur van de bedevaart , ziekenaalmoezenier Guido Debonnet met Marc Lamoral, Jos Vanhooren Jozef Cornette , Roos Vandeputte en Paul Dupan, Johan Bouvry, Germain Dierynck, Yvette Carlier  met echtgenotes waren er bij.
Tijdens zijn homilie wees de pastoor, naast de vele verdiensten van Jan, speciaal op twee bijzonder items uit het evangelie van " de barmhartige Samaritaan"  nl. de helende zorg van de vreemde voorbijganger maar ook dat deze zijn gast naar de herberg bracht....
Voor ons was die herberg wellicht het onthaalcentrum voor zieken in Lourdes maar ook de herberg in Lourdes waar Jan graag iedereen gulhartig en graag uitnodigde voor een verfrissend drankje.         Een kwinkslag was nooit veraf en na het werk was hij er bij om het onder de maten gezellig te maken.

Meer dan 20 jaar was hij onze sympathieke en geliefde dokter in de Meibedevaart bij Vlaanderens Bedevaarten. 
Alhoewel reeds enkele jaren op non actief in de bedevaart, blijft hij in onze herinnering als een monument van dienstbaarheid in de Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Groeninghe;



 
Tekst met foto uit zijn gedachtenisprentje

1 opmerking:

  1. Deze tekst is geschreven door Willem Dejonckheere ter gelegenheid van het overlijden van zijn schoonbader en onrechtmatig gebruikt op het gedachtenisprentje van Jan Coornaert.

    BeantwoordenVerwijderen